La denominació Escola es refereix a un mètode d'ensenyament i en cap cas s'ha de confondre amb un centre oficial de l'estat.

Formació de carácter social

Dirigida al desenvolupament personal dels nostres socis i a les persones que practiquen tai-txi i volen adquirir coneixements per poder transmetre aquests de forma benèvola (sense ànim de lucre). Els graus i els títols acrediten el nivell esportiu  i no s'han de confondre amb titulacions del sistema oficial d'ensenyament de l'estat. Fins el nivell avançat el grau és reconegut per la Plum Blossom International Federation i a partir d'aquest nivell per la nostre entitat: el Club Esportiu de Lluita Suau i Amable.  

Formació per l'exercici professional a l'àmbit esportiu

El Tai-txi a Catalunya és una activitat físic-esportiva reconeguda per la Secretaria General de l'Esport pel tràmit del Club Esportiu de Lluita Suau i Amable. Les professions de l'esport estan regulades per la Llei 3/2008 de l'exercici de les professions de l'esport i en aquests moments no està contemplada la titulació en aquesta activitat. El nostre Club amb la col·laboració de l'Associació de Professors de taitxitxuan i txikung de Catalunya  està en contacte amb el Consell Català de l'Esport i l'Escola Catalana d'Esport per tal de promoure la titulació de tai-txi  (31/7/2009)